Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги имам проблем но не искам да пускам нова тема ако е разисквана а с търсачката съм скаран. Та проблема се появи днес. Паля колата (от раз) при което се чуват странни звуци от към двигателя наподобяващи раздрънчало гърне. Направих и едно кръгче - колата си върви, но не смея да карам повече (до работа примерно) защото както си работи и си държи нормални обороти изведнъж се чува едно странно шумене подобно на хидравликата като и набиеш пълен и задържиш волана, но мн по силно ... Маслото е на 7500км и си е читаво като погледнах, антифриз си има, забравих да го разклатя да не е замръзнал. Сичко друго си е в ред даже предишния ден съм изминал около 130-40 км Софииско по задачи и сичко си беше наред. Някакви идеи? Или поне дали ще мога да се дотътря до някой сервиз. Моля помагайте.
    пс. Забравих да спомена, че като работи 1 мин на място и почва да пуши и мирише като изгоряла гума... Помагайте...
    Last edited by RahzeL; d.m.y г., 10:40.
    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• имам въпрос за ксенон:
      "Ксенонови системи за автомобили със стандартни дигитални баласти за леки автомобили - 12V
      ЦЕНА
      12 мес. гаранция
      Ксенон за автомобили с отделни къси и дълги светлини (H7, H1 и др.)
      99.99 лв.

Ксенонови системи за автомобили с тънки дигитални баласти за леки и товарни автомобили - 12V/24V
      ЦЕНА
      12 мес. гаранция
      Ксенон за автомобили с отделни къси и дълги светлини (H7, H1 и др.)
      128.50 лв.
      "

Каква е разликата в системите? Едните са KIT другите са SLIM KIT, но с каква цел е? и на 146 ще станат ли и двете или не?
      Last edited by 146_JTD; d.m.y г., 11:47.

sigpic
      Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
      http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

• Ще станат, разликата е в размерите на баластите.Тънките са по-удобни за монтиране, защото са значително по-малки.Имам информация, обаче, че дебелите са по-читави като цяло
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• сигурно, то се и предполага. или може би всичко е до късмет..

sigpic

Comment

• Доколкото знам, тънките баласти струват по-скъпо от дебелите. За издръжливостта всичко се опира до късмета.
            Alfa Romeo 146 1.4Junior; Alpine 113BT; Hertz
            sigpic

Comment

• Тънките по начало май са били за мотоциклети с цел по-лесен монтаж поради ограниченото пространство при тях. А относно издръжливостта - това си е до късмет според мен. Самите баласти представляват отливка и е трудно външни фактори (влага, прах и т.н.) да могат да ги повредят без значение тънки или дебели. Както колегата по-горе каза при slim баластите по-лесно може да им се намери удобно място за монтаж.
              Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
              Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
              Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

• Не намерих да е разисквано в този под-форум, за това искам да ви попитам:

Какви ароматизатори ползвате, и къде ги слагате на по-новото табло, с кръглите "духалки"?
                Повечето ароматизатори от типа на "амби пур" са направени да се закачат на решетките на парното, ама при нас с тия кръгли работи...

Духалката към задната седалка е от "Класическия" тип, и реших че ще е яко да го закача там, но пък така почти не се усеща.

Как се справяте с това?
                sigpic
                146 1.9 JTD, 99'

Comment

• моя си седеше на едното кръгло на централната конзола...после го махнах съвсем...ако се къпеш честичко и не пушиш/качваш разни отрепки, проблеми няма
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Аз ползвам тези с шишенцата и дървената капачка или елхичките на ареон и ги закачам на огледалото.
                    Иначе не пуша a също така не давам да се пуши в колата
                    Alfa Romeo 146 1.4Junior; Alpine 113BT; Hertz
                    sigpic

Comment

• Много добри са ароматизаторите, които са в консервите. Също тека скоро от ЕКО си купих ароматизатор, който е в флакон като дезодорант и се впръсква в стелките. Той е много полезен ако се пуши в колата, лично мое наблюдение.
                      Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                      sigpic
                      http://vbox7.com/play:884c5234
                      http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

• Първоначално публикувано от DSlavev Покажи съобщение
                        Много добри са ароматизаторите, които са в консервите.
                        Да, и аз съм много доволен от тези геловете, които са в кенче. Особено има едни, които имат нарисувани на тях една костенурка - доста са дълготрайни и миришат готино. Обаче забелязвам, че зимата като е студено и спират да миришат и се налага чат пат да ги подгрявам на парното и пак всичко е тип-топ
                        Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                        Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                        Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

• мисля, че на ринговете на централното табло стоят здраво. дори можеш да го обърнеш нагоре ринга, все едно да духа на тавана. така ще е още по-стабилно, защото при вибрация няма да пада самия ринг..
                          аз пък ползвам тези шишенца с дървената капачка. като го разклатиш малко, за да попие дървото, много време държи.
                          Last edited by 146_JTD; d.m.y г., 22:21.

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от 146_JTD Покажи съобщение
                            мисля, че на ринговете на централното табло стоят здраво. дори можеш да го обърнеш нагоре ринга, все едно да духа на тавана. така ще е още по-стабилно, защото при вибрация няма да пада самия ринг..
                            аз пък ползвам тези шишенца с дървената капачка. като го разклатиш малко, за да попие дървото, много време държи.
                            И аз шляпам от шишенцата с дървена капачка и то само с аромат на ябълка - понеже ми се струва най-приятен. Доста дълго ми кара едно шишенце...
                            Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                            Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                            Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• И аз съм с дървените шишенца, като ги закачам на закупчлката на колана т.е. там дето си закопчаващ колана. Иначе на огледалото не става има някой дето са дефектни и изпадат с едно такова два пъти ми се случи, а като изпадне става голямо мазало, да не говорим и че е рисково. Втория път спрях и го изхвърлих без да се замисля.

Comment

• Преди ползвах Амби пур, ама много скъпо излизаше и не миришеха много. Обаче си го държа празното шишенце, защото ми се надраска малко духалката и да не се вижда Иначе си ползвам тея дървените, супер са
                                Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Working...
                                X